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[PRNewswire] 혁신의 맛: Johnnie Walker, 실험적인 새로운 맛 선보여

-- 굴지의 맛 전문가로부터 영감 받아

-- 한정 판매 Blenders' Batch 시리즈, Johnnie Walker의 선구적인 전통 이어가

[편집자 주] 본고는 자료 제공사에서 제공한 것으로, 연합뉴스는 내용에 대해 어떠한 편집도 하지 않았음을 밝혀 드립니다.

(런던 2017년 9월 28일 PRNewswire=연합뉴스) 위스키 선구자들이 맛의 새로운 세계를 탐험하고자 요리와 음료 비전 전문가들과 손을 잡으면 어떤 일이 벌어질까?

스카치 위스키 브랜드 Johnnie Walker가 자사의 최신 맛 탐험의 일환으로 이 질문에 대한 답을 찾기로 했다.

그 결과 12명의 전문가 블렌더로 구성된 소규모 Johnnie Walker 팀이 전 세계 맛의 문화에서 영향을 받아 진행 중인 100가지가 넘는 스카치 위스키 실험으로 세 가지 흥미진진한 새로운 위스키(Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend, Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish, Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast)가 탄생했다.

멀티미디어 배포 자료 보기:

https://www.multivu.com/players/uk/8186551-innovation-johnnie-walker-new-flavours/

Johnnie Walker는 이 세 가지 위스키 출시를 기념하고자 짧은 영상 시리즈를 선보였다. 이 영상 시리즈는 Johnnie Walker 블렌더들이 미국의 유명 셰프 Edward Lee, 영국 바리스타 James Hoffmann, 소믈리에 Andre Mack, 카리브 해의 요리 천재 Jason Howard 및 세계에서 가장 유명한 몇 명의 바텐더들과 협력하는 모습을 담았다.

이 영상 시리즈는 새로운 맛의 조합에 관한 열정적인 논의를 무대 뒤 장면으로 포착했다. 두 명의 블렌더 Aimee Gibson과 Chris Clark가 맛 전문가를 만나, Johnnie Walker의 지속적인 맛 실험을 시작한다. 이 모든 과정은 스코틀랜드 Johnnie Walker 본사의 마스터 블렌더 Jim Beveridge의 지휘로 진행된다.

두 차례나 올해의 마스터 블렌더[1]로 선정된 Johnnie Walker 마스터 블렌더 Jim Beveridge는 “이 영상 시리즈를 통해 스카치 위스키의 새로운 맛 체험을 위한 자사의 끊임없는 탐색을 엿볼 수 있다”고 말했다.

Jim은 “자사가 출시한 Blenders' Batch 위스키는 1세기 전 Johnnie Walker Black Label이 그랬던 것처럼 맛의 한계에 도전한 대담한 실험의 결과물”이라면서 “세월이 흐르면서 이 실험적인 블렌드는 세계적으로 스카치 위스키의 진정한 상징이 됐다”고 덧붙였다.

Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend 개발을 주도한 Aimee Gibson은 “이 새로운 위스키를 통해 모든 취향 그리고 특히 위스키가 자신과 맞지 않다고 생각하던 사람도 즐길 수 있는 블렌드를 만들고자 했다”고 말했다.

이어 그는 “우리는 수년 동안 훌륭한 스카치 위스키를 만들어왔으니, 훌륭한 스카치 위스키를 만드는 법을 잘 안다고 할 수 있다”면서 “그러나 세계 최고의 요리 및 음료 전문가를 향해 문을 연 덕분에, 문화적으로 관련성이 있으며, 초보 위스키 애호가는 물론 노련한 위스키 애호가에게 흥분을 안겨줄 최신 위스키를 출시하며 새로운 맛의 조합을 열었다”고 말했다.

이번 협력 작업의 일환으로 Aimee와 Chris는 자칭 위스키 광인 셰프 Edward Lee와 그의 동료 맛 전문가에게 기술력을 바탕으로 독창적인 칵테일을 개발함으로써 새 위스키의 가능성을 더욱 확장시킬 것을 주문했다.

Lee는 찬사를 받아온 자신의 요리 전문지식과 위스키 및 와인에 관한 자신의 심층적인 지식을 이용해 Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend로 만드는 혁신적인 블루베리 스카치 칵테일을 개발했다.

Lee는 이 칵테일을 만들게 된 영감을 설명하며 “위스키에 관한 Aimee의 지식 덕분에 이처럼 짜릿한 맛과 향을 발견하는 여정을 할 수 있었다”라며 “내게 도전으로 제시된 블렌드는 10년 전 Aimee의 멘토어 Jim Beveridge가 시작한 와인통 성숙 실험의 결과를 바탕으로 그녀가 큐레이팅한 블렌드라고 한다. 이런 걸 두고 기술에 대한 집념이라고 하는 것”이라고 언급했다.

이어 그는 “이 위스키는 과일 향이 특별한 스카치 위스키로 생생하고 신선한 베리, 달콤한 토피 맛 및 섬세하고 향긋한 향으로 가득하다”면서 “나는 칵테일을 통해 이 블렌드의 잠재력을 발현시키기로 했다. 그리하여 이 위스키의 맛으로 증대된 백리향 가지에 블루베리의 자연적인 달콤함을 결합한 칵테일이 탄생했다”고 설명했다.

Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast를 위해 Aimee는 그 어느 때보다 많이 볶은 보리로 증류시킨 위스키를 가지고 실험했고, 그 결과 풍부한 커피와 다크 초콜릿의 아주 효과적인 향을 포착했다. 이 향은 Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast Speciality 칵테일로 생명력을 얻었다. 이 칵테일에는 커피 리큐어, 달콤한 베르무트 및 레몬 제스트가 들어간다.

Johnnie Walker Blenders' Batch 라인에서 출시되는 세 번째 블렌드는 Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish다. 기통이 없는 증류기로 만든 카리브해 럼주를 담았던 통에서 완성된 위스키를 이용한 Chris Clark의 실험이 이 블렌드에서 절정에 달했다. 카리브 해 셰프 Jason Howard는 이 위스키의 부드럽고 향료가 풍부한 맛으로 여러 가지 칵테일을 시도해본 후, 파인애플 주스와 생강 뿌리가 들어간 Johnnie Walker Rum Cask Blend Steel Drum Cooler 칵테일이 가장 좋다는 결론에 도달했다. 그의 말을 빌리면, 이 칵테일은 ‘Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish에서 생명력을 얻은 과일, 향료 및 달콤한 맛이 겹겹이 전해져 미각을 일깨운다’고 한다.

Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend는 2017년 9월부터 선별된 국가에서 출시되며, RRP는 US$29.99에서 시작한다.

Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish와 Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast는 2017년 10월 세계 최고의 몇몇 바에서 맛볼 수 있다.

Johnnie Walker Blenders' Batch 영상은 여기[http://bit.ly/JWBlenders-Batch ]에서 확인할 수 있다. 신제품 Johnnie Walker Blenders' Batch 위스키 작업에 참여한 전문가들이 개발한 칵테일을 재현하는 법에 관한 추가 정보는 여기[https://www.johnniewalker.com/en/our-whisky/limited-edition-whiskies/blenders-batch-wine-cask-blend-limited-edition/ ]를 참조한다.

책임감 있게 Johnnie Walker 즐기기.

http://www.DRINKiQ.com 참조.

[1] 국제위스키대회(International Whisky Competition) (2015&2016)

(사진: http://mma.prnewswire.com/media/560022/johnnie_walker_experimental_flavours.jpg )

출처: Johnnie Walker

A Taste of Innovation: Johnnie Walker Serves Up Experimental New Flavours Inspired by Leading Flavour Experts

-- Limited edition Blenders' Batch series continues pioneering tradition of whisky maker

LONDON, September 27, 2017/PRNewswire/ -- What happens when pioneers in whisky get together with food and drink visionaries to explore new worlds of flavour?

Scotch Whisky brand Johnnie Walker made it its quest to find out as part of its latest explorations in flavour.

The result is the launch of three exciting new whiskies - Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend, Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish and Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast - borne out of over 100 ongoing Scotch experiments by the brand's small team of 12 expert blenders, and influenced by flavour cultures from around the world.

To view the Multimedia News Release, please click:

https://www.multivu.com/players/uk/8186551-innovation-johnnie-walker-new-flavours/

To celebrate the release of the whiskies, Johnnie Walker has launched a series of short films showcasing the blenders' collaboration with taste innovators such as renowned American chef Edward Lee, British barista James Hoffmann, sommelier Andre Mack, Caribbean culinary genius Jason Howard and some of the world's most celebrated bartenders.

The films provide a behind-the-scenes look at some passionate discussions on new taste combinations, with blenders Aimee Gibson and Chris Clark meeting flavour experts and lifting the lid on the whisky maker's ongoing experimentations into flavour - all of which are carried out under the guidance of Master Blender Jim Beveridge at the brand's home in Scotland.

"Our short films are a window into our endless quest for new taste experiences in Scotch," said Johnnie Walker Master Blender Jim Beveridge, who is a two-time Master Blender of the Year[1].

Jim continued: "Johnnie Walker Blenders' Batch whiskies are the result of bold experiments that push the boundaries in flavour - just as Johnnie Walker Black Label did more than a century ago. Over time that experimental blend has gone on to become a true icon of Scotch all around the world."

Aimee Gibson, who led the development of Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend, added: "With these new whiskies we wanted to make blends that can be enjoyed by all tastes, and especially by those people who might previously have thought that whisky isn't for them.

"We know how to make exceptional Scotch, we've been making it for years. However, by opening our doors to some of the world's foremost experts in food and drink, I feel we've been able to unlock new flavour combinations in our latest whiskies that are culturally relevant and that will excite new and seasoned whisky lovers."

As part of the collaboration chef and self-confessed whisky obsessive Edward Lee, alongside his fellow flavour experts, were challenged by Aimee and Chris to use their skills to further extend the possibilities of these new whiskies by developing original cocktail serves.

Using his acclaimed gastronomic expertise - and his in-depth knowledge of whisky and wine - Lee created the innovative Blueberry Scotch cocktail using Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend.

Describing the inspiration behind his cocktail, Lee said: "Aimee's knowledge of whisky made this a thrilling journey of discovery in flavour and aromas for me. I learned that the blend I was challenged to play with was curated by Aimee following the outcome of an experiment in maturation with former wine casks set in motion by her mentor Jim Beveridge over ten years ago - now that's dedication to your craft.

"This whisky is an exceptionally fruity Scotch, full of lively fresh berry, sweet toffee flavours and delicate fragrant aromas. I tasked myself with releasing the potential of the blend through a cocktail, the natural sweetness of the blueberries combined with a sprig of thyme amplified the flavours of the whisky."

For Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast, Aimee experimented with whiskies distilled using barley roasted more heavily than ever before resulting in punchy notes of rich coffee and dark chocolate which have been brought to life in the Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast Speciality cocktail, which features coffee liqueur, sweet vermouth and lemon zest.

The third blend to be released in the range, Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish, was the culmination of blender Chris Clark's experimentation with whisky finished in casks which previously held Caribbean pot still rum. Caribbean chef Jason Howard played with the whisky's smooth and spicy flavours and believes it is best enjoyed in the Johnnie Walker Rum Cask Blend Steel Drum Cooler cocktail that uses pineapple juice and ginger root to, as Jason puts it, 'awaken your palate to the layers of fruity, spicy and sweet flavours brought to life in Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish'.

Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend is launching in selected countries from September 2017 with an RRP from US$29.99.

Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish and Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast are available globally at some of the world's best bars from October 2017.

To view the Johnnie Walker Blenders' Batch films please visit [http://bit.ly/JWBlenders-Batch ]. For further information on how to recreate the cocktails designed by any of the flavour collaborators for the new Johnnie Walker Blenders' Batch whiskies please visit [https://www.johnniewalker.com/en/our-whisky/limited-edition-whiskies/blenders-batch-wine-cask-blend-limited-edition/ ]

Please enjoy Johnnie Walker Responsibly.

Visit http://www.DRINKiQ.com

[1] International Whisky Competition (2015&2016)

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/560022/johnnie_walker_experimental_flavours.jpg )

Source: Johnnie Walker

<저작권자(c) 연합뉴스, 무단 전재-재배포 금지> 2017/09/28 18:07 송고

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